Web Site Builder
Deze windboom maakt elektriciteit, zelfs met een briesje van 7km per uur.

Hoezo lelijk en luid? Vanaf nu zijn windturbines stil en stijlvol. De oprichter van de Parijse startup New Wing, Jerôme Michaud-Larivière, heeft een nieuwe windturbine ontwikkeld: Wind Boom. Die ziet eruit als een boom, en dankzij de kleine en stille bladen kun je al elektriciteit opwekken met een licht briesje vanaf 7 kilometer per uur! 


Duurzaam & windproof

De Wind Boom is duurzaam ontworpen, en de generatoren die op de bladeren zijn aangesloten worden beschermd in een omhulsel. Als één blad uitvalt – hoewel ze bestand zijn tegen felle weersomstandigheden – blijven de andere ‘bladeren’ wel gewoon werken. 


Nieuwe ‘groene’ aanwinst in je tuin

En wat levert dat op? Een heel jaar lang kan de Wind Boom de elektrische autonomie van een vierkoppig gezin garanderen, 15 straatlantaarns voorzien van stroom of een elektrische auto 1360 kilometer lang laten rijden. Met zijn kleine ontwerp past hij prima in je achtertuin, en het bedrijf is zelfs al bezig met het ontwikkelen van ‘gebladerte’ dat je kunt installeren op je dak of balkon. Voorlopig wordt de prijs van een Wind Boom geschat op € 29 500.